Vi bruker cookies for å tilpasse innhold og annonser, tilby funksjoner på sosiale medier og analysere trafikk. I tillegg deler vi informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt med partnere innen sosiale medier, reklame og analyse. Hvis du fortsetter å bruke nettstedet vårt, godtar du informasjonskapslene våre.
Vi leverer kun dekket. Dersom en felg vises på bildet er dette kun for å illustrere.
Nokian

Nokian Hakkapeliitta Truck D

295/80 R22.5 152/148M

Nokian - Dekkprodusent fra Finland. Produkt av høy kvalitet i mellompriskategori, spesialist på vinterdekk.

Dekkstørrelser
295/80 R22.5 152/148M 
Lagerstatus
tilgjengelig
Dekk
Wi Vinterdekk
M+S merking
med snøkrystallsymbolWinter
Hastighetsindeks
M: Godkjent  opp til 130 km/h
EAN
6419440123950
Artikelnummer
GI-R-342018GA
5.806 kr
Gratis levering*
Leveringstid 7 virkedager**
30 dagers returrett
Vi samarbeider med mer enn 450 verksteder

Legg til produkt for sammenligning

Nokian Hakkapeliitta Truck D

Overlegent grep og stabilitet for langdistansetransport

Spesielt beregnet for krevende bruk på hovedveiene, vinterdekket Nokian Hakkapeliitta Truck D gir deg det eksepsjonelle Hakkapeliitta-grepet. I tillegg til M+S-merket, bærer også dette pålitelige dekket snøfnugg symbolet, det offisielle merket for godkjente vinterdekk.

Innovasjoner for vinteren
Vårt patenterte twin-block-mønster sikrer optimalt grep og presise kjøreegenskaper, selv under ekstreme forhold. Den effektive støtten fra mønsterklossene muliggjør dype seiper, som gir best mulig grep uten å gå på bekostning av kjørestabiliteten. Den dype 3D seipingen til Nokian Hakkapeliitta Truck D gjør det mulig å opprettholde grepet selv om dekket slites ned.

Seipe aktivatorer
Den tette sideveis-seipingen forbedrer veigrepet og bremsegrepet. Seipeaktivatorer i slitebanen øker effektiviteten til seipene og garanterer sikker kjøring, selv under skiftende værforhold. Sikksakk-mønsteret på dekkoverflaten forbedrer også det langsgående grepet.

Skreddersydd gummiblanding
Den utmerkede slitasjemotstanden til Nokian Hakkapeliitta Truck D er basert på en skreddersydd gummiblanding, og en nøye distribusjon av mønsterklossene: den trinnvise slitebanen er laget for å passe til ujevnheter i veibanen. Den optimaliserte klossfordelingen og et balansert overflatetrykk sikrer også at slitemønsteret er jevnt.

Stillegående og økonomisk
Den lave rullemotstanden til Nokian Hakkapeliitta Truck D reduserer både drivstofforbruket og utslippet av eksosgasser. På grunn av det moderne dekkmønster-designet og den optimaliserte klossfordelingen, er rullestøyen opp til 3 dB lavere enn forgjengeren.

Slitasjeindikatorer gir ekstra sikkerhet
Slitasjeindikatorene gir trygghet og gjør det enkelt å følge med på slitasjen til dekket. Driving Safety Indicator (DSI) viser hvor mange millimeter av mønsterdybden det er igjen på hovedsporene. Winter Safety Indicator (WSI) viser når dekkets vintergrepsegenskaper er sterkest.

Også for regummiering
Nokian Hakkapeliitta Truck D dekkmønster er også tilgjengelig som Nokian Noktop Hakkapeliitta D regummieringsmateriale, utviklet og testet for krevende forhold.

 EUs dekkmerking / effektivitetsklasser
EUs dekkmerking / effektivitetsklasser

EU har innført EU-dekkmerking etter forordning (nr. 1222/2009) som er identisk og bindende for alle EU-land. Den gjelder for dekk til personbil, dekk til lette nyttekjøretøy og dekk til tunge nyttekjøretøy produsert etter 01.07.2012.

Tre forskjellige områder er testet: rullemotstand, våtgrep og rullestøyen som dekket forårsaker på veien.

Følgende påvirkes ikke av EU-dekkmerket: regummierte dekk, profesjonelle terrengdekk, racingdekk, dekk med tilleggsutstyr for å forbedre trekkraften (som piggdekk), type-T nøddekk, spesialdekk for montering på kjøretøy som først ble registrert før 1. oktober 1990, dekk med en maksimal tillatt hastighet på 80 km/t og dekk til felger med en nominell diameter på 254 mm eller mindre eller 635 mm eller mer.

Med denne forskriften søker EU å oppnå målet om å fremme økonomisk og økologisk effektivitet i veitrafikken, samt å øke trafikksikkerheten på den ene siden, og på den annen siden å gi forbrukerne større produktgjennomsiktighet og samtidig gi et aktivt bidrag til kunders beslutningsprosess.

Allerede under innarbeidingen kritiserer eksperter det faktum at EU-dekkmerket dessverre bare viser noen få produktegenskaper. Bortsett fra rullemotstand, våtgrep og rullestøy, som er hovedfokus for EU-dekkmerkingen, har dekk flere viktige og sikkerhetsrelevante produktegenskaper som vannplaningsegenskaper, kjørestabilitet, levetid, bremsegenskaper på tørre og våte veier, ytelse under vinterforhold osv.

Dekkprodusenter påpeker at testresultater fra ulike institusjoner og tidsskrifter fortsatt er et viktig informasjonsmedium for sluttbrukeren. Disse testene fokuserer vanligvis på flere sikkerhetsrelevante produktegenskaper enn til EUs standardkvalifikasjoner for dekkmerking, som alltid er viktig for sluttkunden.

*Prisene gjelder per stykk og inkluderer MVA og frakt innen fastlands-Norge, med mindre annet er angitt.
**Mer enn 90 % av ordrene våre leveres til kunden innen angitt leveringstid.