Vi leverer kun dekket. Dersom en felg vises på bildet er dette kun for å illustrere.

Nokian Hakkapeliitta R2

205/55 R16 94R XL , Nordiske vinterdekk
Dekkstørrelser
205/55 R16 94R  Endre 
Lagerstatus
tilgjengelig
Dekk
Wi Vinterdekk
M+S merking
med snøkrystallsymbol
Hastighetsindeks
R: Godkjent  opp til 170 km/h
EAN
6419440283425
Artikelnummer
GI-R-242146GA
Kundevurderinger
(72)
kr 1.232
Ofte kjøpt sammen:
 • Totalpris:
  kr 5.264
  1 x Nokian Hakkapeliitta R2 205/55 R16 94R XL , Nordiske vinterdekk =
  kr 1.232
  1 x DeltiGrip Deltigrip eco - Quality Snow Chain for your car =
  kr 336

Nokian Hakkapeliitta R2 – komfort for nordiske forhold

Nokian Hakkapeliitta R2 – nordisk komfort

 • Meget sikkert på is og snø
 • Overlegne kjøreegenskaper på våte og tørre veier
 • Sparer drivstoff

Hovedinnovasjoner:

Nokian Cryo Crystal Concept. Meget godt vintergrep, mer presise kjøreegenskaper. Gummiblandingen inneholder diamantharde partikler som ligner krystaller med mange kanter. De griper effektivt mot underlaget og forbedrer spesielt isgrepet. Den nye cryosilanbaserte vintergummiblandingen fungerer sikkert ved skiftende temperaturer. Blandingen gir usedvanlig godt is-, snø- og slapsgrep og øker slitestyrken.

Tett lamellnett med brede lameller. Optimalt grep og optimale kjøreegenskaper. I det aggressive mønsteret finnes et tettere lamellnett enn tidligere. De få bredere lamellene på midten av dekket styrker grepet, spesielt når friksjonen er som dårligst, eksempelvis på våt is.

Pumpelameller. Bedre våtgrep. De lommeformede lamellene i mønsterblokkene på skulderområdet tar bort, eller snarere pumper unna vann fra kjørebanen og styrker grepet. De patenterte pumpelamellene med større volum og et stort antall zikk-zakk lameller øker våt- og isgrepet ytterligere.

Grepsklør. Forbedrer is- og snøgrepet. Grepsklørne finnes mellom mønsterblokkene, og bedrer is- og snøgrepet spesielt ved bremsing og akselerasjon.

Lamellvekkere. Bedre is- og snøgrep. Lamellvekkerne på skulderområdet bedrer kjøresikkerheten på veldig glatt føre. Den bredere lamellen åpner den smalere lamellen.

Slapsklør. Forhindrer slapsplaning. På skulderområdet, som er kritisk for slapsplaning, finnes spesielle blokker som ligner skarpe trekanter. Deres oppgave er å forhindre slapsplaning. De såkalte slapsklørne på skulderområdet gir godt grep selv når det er mye slaps på veien, og de forhindrer at slaps pakker seg mellom mønsterblokkene.

EU Dekk Etikett og effektivitet Klasser

Den europeiske union under CE 1222/2009, har krevde at alle dekk produsert etter datoen 1. juli 2012 for biler og varebiler inkluderer standard EU Dekk Etiketter å klassifisere dem etter tre ytelsesegenskaper:drivstoffeffektivitet klassifisert fra A til G,grep på vått underlag klassifisert fra A til G, og støyemisjon i desibel.

Kategorier av dekk som er upåvirket av denne reguleringen omfatter: regummierte dekk, profesjonelle off-road dekk, racing / sport bildekk, samt visse typer dekk som er utformet for å forbedre trekkraft som piggdekk, T-type temporære reservedekk, dekk for biler bygget før 1990, dekk med en maksimal tillatt hastighet på 80 km/t, dekk for felger med diameter mindre eller lik 254 mm eller større eller lik 635 mm.
Denne etiketten er beregnet på den ene siden å fremme økonomisk og økologisk effektivitet i trafikken, samt øke trafikksikkerheten, og på den annen side for å hjelpe forbrukerne å velge riktige dekk ved å sikre en viss grad av produkt åpenhet.

Likevel har etiketten blitt kritisert for bare å vise et svært begrenset antall egenskaper. Fagfolk hevder at dekkene har mange flere funksjoner som er viktige og relevante for trafikksikkerhet, inkludert men ikke begrenset til vannplaning egenskaper, kjørestabilitet, levetid, produktegenskaper på våte og tørre veier andre enn grep på vått underlag, egenskaper på snø.
Dekk produsenter tyder på at testresultatene fra ulike institusjoner og bransjebladene bør forbli en svært viktig kilde for informasjon for forbrukeren, fordi de fokuserer på og vurdere et bredt utvalg av dekk egenskaper og funksjoner.

Nokian Hakkapeliitta R2 tyre review

Gjennomsnitt basert på 72 test resultat
Grep på tørr veibane
Bremse-egenskaper på tørr veibane
Grep på våt veibane
Bremse-egenskaper på våt veibane
Grep på snø
Kjørekomfort
Lydnivå inni bilen
Dekkslitasje
Drivstofforbruk
kjørte km 523 080

26.02.2015 from Joar A. Hansen
1. Det virker som de har en tendens til å vannplane litt lett, så dersom du bor på vestlandet, er nok ikke dette dekket det beste valget. 2. Dersom man kjører rolig i mye våt snø/slaps drar de litt til den siden som har mest kontakt med slapset. Det kan derfor være smart å holde seg unna slaps nær veikanten, ellers kan man raskt havne i grøfta. Dette fenomnet er så og si fraværende dersom man kjører mer aggressivt. Dette er kanskje ikke et så unaturlig fenomen med denne bredden dekk på en såpass lett bil. 3. På snø og isføre har jeg til gode å kjøre med et bedre piggfritt vinterdekk. 4. Nedover på kontinentet er det mange som bruker samme dimmensjon på sommer og vinterdekk, og det var et sjansespill å teste ut dette på Norsk veistandard. Det har fungert fint for meg, men selv om bilen i utgangspunktet er en forholdsvis myk bil blir nok denne lave profilen noe ukomfortabel på telehiv. Dette mener jeg oppveies av et skikkelig grep på vanlig vei uten telehiv, og det er jo som regel der det meste av kjøringen foregår.

Se flere omtaler
x
Vi bruker cookies. Ved å bruke nettsiden sier du ja til deres anvendelse.
OK